maanantai 14. joulukuuta 2015

rumpujarrullisen pyöräjarrun hihnojen vaihto

ensiksi irroitetaan jarrurumpu mutta ensiksi täytyy räikätä jarrut löysälle että rumpu tulee helposti pois. Sitten hakataan liukuvasaralla liukutapit irti, kun liukutapit on irti niin lähtevät jarrukengät kääntämällä pois.

Seuraavaksi irroitetaan kitkapinnat jarruhihnoista. Ne irtoavat niitauskoneella painamalla vanhat niitit pois. kenkien pinnat kannattaa puhdistaa ennen uusien kitkapintojen asennusta.

sitten asennetaan uudet kitkapinnat paikalleen. se tapahtuu siten että laitetaan uudet niitit kitkapinnassa oleviin reikiin ja laitetaan teipit niitten päälle etteivät ne tipu reijistä asennuksen aikana. Tarkista aina että niitit ovat tarpeeksi pitkiä ja sopivat jarrukengän reikiin, sitten ei muuta kun niitauskoneeseen oikean lainen kärki ja niittaa uudet palat paikalleen. Sitten sennetaan kengät paikoilleen ja lyödään liukutapit paikoilleen ja kenkien jouset myös paikoilleen ja tarkastetaan että kengät kääntyvät sulavasti liukutapissa.

Sen jälkeen sorvataan jarrukengät sopivan kokoiseksi rumpuihin ja silloin ne ottavat tasaisesti kok rumpuun. Mutta ensiksi mitataan jarrurummun sisähalkaisija että saadaan sorvattua kitkapinnoista oikea määrä pois. Sitten mittaus tulos asennetaan jarrusorviin, mutta tulokseen pitää lisätä 0,5mm. Jarrusorvi tulee kiinni napaan kolmella pultilla. Sitten räikätään jarruräikästä jarrut auki kunnes sorvin terä ottaa kiinni palaan, sitten kun sorvi on sorvannut tasaisesti joka puolelta palaa voidaan rumpu asentaa paikoilleen. Sen jälkeen säädetään jarru siten että pyöritetään jarruräikkä kunnes pyörä ei enää pyöri ja sen jälkeen kaksi naksasusta auki.



jarrukengät irroitettuna



niittauskone
kitkapinnat irroitettuna
jarrukengät paikoilleen asennetuna
jarruhihnojen sorvausta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti